ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

12 Ιανουαρίου 2024

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ Σάββατο 13 Γενάρη 2024 • φ.954 | Καταργούν το δικαίωμα για δωρεάν εκπαίδευση, ενισχύουν τη ληστεία μέσω της ακρίβειας - Αναγκαίος ο δρόμος του μαζικού αγώνα!

Από το κεντρικό άρθρο:

Ούτε στιγμή δεν αφήνουν οι πολιτικές του συστήματος και της κυβέρνησής του αναξιοποίητη. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο χτύπημα στα λαϊκά-εργατικά δικαιώματα, με σταθερά αυξανόμενη την ένταση των αντιδραστικών κηρυγμάτων. Σε κάθε «ευκαιρία», μια ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά αμερικανοΝΑΤΟϊκά βήματα. Όλα αυτά ντυμένα και παρουσιασμένα αντίθετα από ότι πραγματικά είναι. Η αντιδραστική γύμνια, η έφοδος στους όρους ζωής του λαού μασκαρεύεται σε «κεντρώα», ακόμα και «μεταρρυθμιστική» πολιτική! Η υποτέλεια και η εξάρτηση από τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ παρουσιάζεται σαν «πρωταγωνιστικός ρόλος» της χώρας στην «ανάπτυξη» και στις αιματοβαμμένες εξελίξεις στην περιοχή.

Πρόκειται για μια ταξική αντιστροφή, σωστή και αναγκαία για τη μεγαλοαστική τάξη και το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Τα συμφέροντα αυτής της τάξης, αυτού του συστήματος, πράγματι «απελευθερώνονται» -ή πιο σωστά αποχαλινώνονται- τόσο περισσότερο όσο μπαίνουν χαλκάδες και σκλαβιές στη ζωή των μαζών, όσο τσαλαπατιούνται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι και τα μέτρα κοροϊδία που εισηγήθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη «απέναντι στην ακρίβεια». Μέτρα που όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, απευθύνονται στο κεφάλαιο για «υγιή ανταγωνισμό», ώστε να μην λεγόμαστε «μπανανία» και που ουδόλως θα βελτιώσουν την άθλια κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά. Όταν το λάδι, το βρεφικό γάλα και άλλα προϊόντα άμεσης κατανάλωσης έχουν γίνει απλησίαστα, το να δηλώνει ο πρωθυπουργός ότι «τώρα καταλαβαίνει τους μηχανισμούς της αγοράς» και ότι με τα εξευτελιστικά βοηθήματα που προωθεί ως κυβέρνηση, μια οικογένεια θα περιμένει πότε θα αυτορυθμιστεί η καπιταλιστική αγορά για να δει μια αμελητέα μείωση τιμών, αποτελεί προσβολή της νοημοσύνης μας και πράσινο φως για πολυεθνικές και μονοπώλια να θησαυρίσουν από το υστέρημα των εργαζόμενων.

Η κατάσταση αυτή βαραίνει και «ματώνει» -ακόμα και κυριολεκτικά- όλο και περισσότερο τη ζωή του λαού. Αλλά η απάντηση στην κατάσταση αυτή δεν βρίσκεται σε κάποιο σοσιαλδημοκρατικό κυβερνητικό πρόγραμμα. Ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν το έχουν, δεν τους επιτρέπεται να το έχουν, οι θεωρούμενες σαν «εναλλακτικές» δυνάμεις του συστήματος (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι ουρές τους) που παραδέρνουν στα δικά τους αδιέξοδα. Ένα τέτοιο πρόγραμμα το «έχει» -και όλο πιο «τολμηρά» το προβάλλει σε …τεύχη προτάσεων νόμου- η ηγεσία του ΚΚΕ. Αλλά το έχει για να αποφύγει και να διαστρέψει τις απαιτήσεις της πάλης που η ταξική, κοινωνική, πολιτική πραγματικότητα βάζει.

Η κατάσταση αυτή σε μια και μόνη κατεύθυνση μπορεί να απαντηθεί. Να βγουν οι μάζες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας να διαδηλώσουν και να φωνάξουν τα δικά τους δίκια, τα δικά τους συμφέροντα. Να φωνάξουν, να διαδηλώσουν και να διεκδικήσουν ενάντια στην πολιτική της εξαθλίωσης, της εκμετάλλευσης, της φασιστικοποίησης και της υπηρέτησης των μεγάλων φονικών, των μεγάλων αφεντάδων. Εκεί και μόνο εκεί βρίσκεται η αρχή της απάντησης. Εκεί ανοίγει ο δρόμος της «καλής χρονιάς» για τον λαό και τη νεολαία.  συνέχεια εδώ

Διαβάστε στο φύλλο 954 που κυκλοφορεί το Σάββατο 13 Γενάρη 2024

Περιεχόμενα του φύλλου εδώ

Κυριότερα άρθρα 

Καταργούν το δικαίωμα για δωρεάν εκπαίδευση, ενισχύουν τη ληστεία μέσω της ακρίβειας
Αναγκαίος ο δρόμος του μαζικού αγώνα!


Συνέχιση της σιωνιστικής σφαγής
Αντοχή της αντίστασης στην Παλαιστίνη
Επέκταση και διάχυση των πολεμικών κινδύνων στη Μέση Ανατολή


Καταιγισμός νομοσχεδίων στην εκπαίδευση: Στόχοι και προοπτικές της εκπαιδευτικής (αντι)μεταρρύθμισης

Να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση
Η πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων


Ελληνοτουρκικά
Η α λα καρτ επίκληση των διεθνών Συνθηκών του κ.Συρίγου


Ερυθρά Θάλασσα
Εμπλοκή της χώρας σε ακόμη ένα πεδίο του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού


Δεξιός «προοδευτισμός» και πολιτικά παζάρια με τα ανθρώπινα δικαιώματα

Πίσω από τα παραμύθια της κυβέρνησης κρύβεται ένταση της αντεργατικής επίθεσης…
Με αγώνες να απαντήσουν οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν τη ζωή και τα δικαιώματά τους!


Ουκρανία
Για τη δυτική προπαγάνδα, τα «καύσιμα» τέλειωσαν
Το πεδίο ξεκαθαρίζει, αλλά η επόμενη μέρα παραμένει περίπλοκη


Γερμανία
Οι αγρότες στους δρόμους, μεγαλώνει η λαϊκή δυσαρέσκεια
Ανταπόκριση

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

ΑΘΗΝΑ

Βιβλιοπωλείο-Καφέ Εκτός των Τειχών Γραβιάς 10-12 Εξάρχεια

Στέκι Απέναντι Μιλτιάδου 3 Δάφνη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σφεντόνα χώρος νεολαίας και πολιτισμού, Συγγρού 24, 2ος όροφος

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αριστερό Στέκι Νεολαίας Κουγκίου 23

ΞΑΝΘΗ

Ρωγμή Αριστερός χώρος σκέψης και δράσης, Μ.Βόγδου 20

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ζάλο Αριστερός χώρος πολιτικής και πολιτισμού, Χαριλάου Τρικούπη 21

ΠΑΤΡΑ

Ανάστροφα Στέκι νεολαίας και εργαζομένων, Πουκεβίλ 2

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: