23 Μαρτίου 2024

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ Σάββατο 23 Μάρτη 2024 • φ.959 | Με (ευρω)αυταπάτες θέλουν να ελέγξουν την κοινωνική οργή! Να δώσουμε διεξόδους μέσα από τη μαζική πάλη!

Η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας δηλώνει ότι τα σχολεία οφείλουν να προετοιμάσουν τους μαθητές για το ενδεχόμενο πολέμου, την ίδια στιγμή που το ντόπιο αστικό πολιτικό σύστημα χορεύει στον ρυθμό της ευρωκάλπης του Ιουνίου. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, διακηρύσσει ότι «αν θέλει ειρήνη, η Ευρώπη πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο» και πως χρειάζεται να «περάσουμε σε λειτουργία οικονομίας πολέμου», ενώ, παράλληλα, τα ξέφτια των πάλαι ποτέ κραταιών αυταπατών και ψεμάτων για την «Ευρώπη των λαών» επιστρατεύονται ξανά από τους κυρίαρχους για να σύρουν τους λαούς τους στην επερχόμενη εκλογική φάρσα. Έτσι και εδώ, ο εγχώριος αστισμός ετοιμάζεται να φορέσει τα «δημοκρατικά» του κουστούμια, την ίδια ώρα που κάνει σχέδια για να ντύσει τον κόσμο της δουλειάς και τη νεολαία στις παραλλαγές, όποτε αυτό απαιτηθεί.

Γιατί εκεί ακριβώς οδηγεί η αναβάθμιση της εμπλοκής της χώρας στις εστίες αντιπαράθεσης που έχει ανάψει η παρόξυνση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού των ΗΠΑ-Δύσης με τη Ρωσία, αλλά και την Κίνα! Η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ζελένσκι στην Οδησσό, κατά παραγγελία των Αμερικάνων και σε αναζήτηση ρόλων για λογαριασμό της ντόπιας άρχουσας τάξης σε πεδία που ήδη έχει κατοχυρώσει συμμετοχή η ανταγωνίστρια τουρκική, σημαδεύτηκε από τη «συμπτωματική» ρωσική πυραυλική επιδρομή μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο δίπλα. Και οι προειδοποιητικές αναφορές του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προς την Ελλάδα, που ακολούθησαν, αποτέλεσαν μια υπενθύμιση για το μέγεθος των κινδύνων που προκύπτουν από το γεγονός ότι η χώρα μετατρέπεται σε εν δυνάμει «στόχο» στο πλαίσιο της ενδοϊμπεριαλιστικής διαπάλης. Το ίδιο ισχύει και σε σχέση με την όλο και βαθύτερη ένταξη στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής, με τη φρεγάτα «Ύδρα» να αναλαμβάνει ενεργό στρατιωτικό ρόλο στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο της «ευρωπαϊκής» αποστολής Aspides, κόντρα στα drones των Χούθι και προς στήριξη της σιωνιστικής γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.
συνέχεια εδώ

Διαβάστε στο φύλλο 959 που κυκλοφορεί το Σάββατο 23 Μάρτη 2024

Περιεχόμενα του φύλλου εδώ

Κυριότερα άρθρα

Με (ευρω)αυταπάτες θέλουν να ελέγξουν την κοινωνική οργή!
Να δώσουμε διεξόδους μέσα από τη μαζική πάλη!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) - Μάρτης 2024
Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ! - Aποχή από τις ευρωεκλογές!


Έγκλημα στα Τέμπη
Οι ένοχοι συνεχίζουν την επιχείρηση συγκάλυψης


Φάρμακο δια πάσα νόσο... ο λαός να πληρώνει το μάρμαρο

Πόσες πιστοποιήσεις κάνουν έναν απόφοιτο λυκείου;

Διώξεις και απειλές για διαγραφές φοιτητών
Η ένταση της καταστολής δεν μπορεί να «πείσει» τη νεολαία να υποταχθεί


Παλαιστίνη
Ενεργή η διελκυστίνδα μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ ενώ η σφαγή συνεχίζεται
 

Ουκρανία
Το Κίεβο σε απόγνωση, η Ευρώπη σε σύγχυση, ο Πούτιν… ενισχυμένος

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

ΑΘΗΝΑ

Βιβλιοπωλείο-Καφέ Εκτός των Τειχών Γραβιάς 10-12 Εξάρχεια

Στέκι Απέναντι Μιλτιάδου 3 Δάφνη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σφεντόνα χώρος νεολαίας και πολιτισμού, Συγγρού 24, 2ος όροφος

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αριστερό Στέκι Νεολαίας Κουγκίου 23

ΞΑΝΘΗ

Ρωγμή Αριστερός χώρος σκέψης και δράσης, Μ.Βόγδου 20

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ζάλο Αριστερός χώρος πολιτικής και πολιτισμού, Χαριλάου Τρικούπη 21

ΠΑΤΡΑ

Ανάστροφα Στέκι νεολαίας και εργαζομένων, Πουκεβίλ 2

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: