06 Μαρτίου 2024

ΙΝΔΙΑ | G.N. Σαϊμπάμπα: Για δεύτερη φορά αθώος αλλά ακόμη δεσμώτης!

Την Τρίτη 5 Μαρτίου, με μια απόφαση 293 σελίδων το τμήμα της Ναγκμπούρ του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μουμπάι, αθώωσε τον 57χρονο ανάπηρο αγωνιστή καθηγητή G.N. Σαϊμπάμπα για τις κατηγορίες με τις οποίες καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Αποφάνθηκε πως τα αποδεικτικά στοιχεία που τον συσχέτιζαν με το παράνομο ΚΚ Ινδίας(Μαοϊκό) και είχαν κατασκευάσει οι αστυνομικές αρχές, ήταν αβάσιμα και παραβίαζαν ακόμη και αυτούς τους λεγόμενους αντιτρομοκρατικούς νόμους και πως η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου το 2017 ήταν αστήρικτη. 

Η αθώωση του Σαϊμπάμπα και των πέντε συγκατηγορούμενων συντρόφων του είναι η δεύτερη κατά σειρά, μετά από αυτήν του Οκτωβρίου του 2022 με το ίδιο, πάνω – κάτω σκεπτικό. Και τότε όπως και τώρα η αντιδραστική κυβέρνηση της πολιτείας της Μαχαράστρα σε συνεργασία με την ομοσπονδιακή, στο Νέο Δελχί, είχαν προσφύγει εναντίον της με αποτέλεσμα ο αγωνιστής να παραμένει στην φυλακή σε σκληρές συνθήκες, που τον οδηγούν σε σίγουρη φυσική εξόντωση. Ήδη ένας από τους πέντε συγκρατούμενους ο Pandu Narote πέθανε στην φυλακή στις 25 Αυγούστου του 2022. 

Η ανακοίνωση της δεύτερης αθωωτικής απόφασης, η οποία είναι κόλαφος για τις αντιδραστικές δυνάμεις στην Ινδία, χαιρετίστηκε από τις οργανώσεις και τα κινήματα αλληλεγγύης στην χώρα και διεθνώς που απαιτούν αυτή την φορά η δικαστική απόφαση να γίνει σεβαστή και ο αγωνιστής να απελευθερωθεί άμεσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: