ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΔΩ

28 Μαΐου 2024

Για την «ομαλή διεξαγωγή του ευρωπαϊκού τελικού» η καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής έρχεται σε δεύτερη μοίρα!


Μέτρα που θυμίζουν κάτι από την περίοδο των lockdown και της καραντίνας έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση και την αστυνομία για την περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, με αφορμή τη διεξαγωγή του τελικού του Conference League στις 29/5. Με πρόσχημα τη διατήρηση της «ασφάλειας» και την αποφυγή επεισοδίων, η περιοχή θα μετατραπεί σε φρούριο, διαμορφώνοντας μια ασφυκτική κατάσταση για τους κατοίκους της περιοχής.

Ειδικά με τα μέτρα που αφορούν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι κάτοικοι θα δυσκολευτούν μέχρι και να προσεγγίσουν τα σπίτια τους, καθώς θα χρειαστεί να βγάλουν ειδικά διαπιστευτήρια για να μπορούν να εισέλθουν στις περιοχές γύρω από το γήπεδο. Ενώ ταυτόχρονα προτρέπονται να μη μετακινήσουν τα οχήματα τους, κάτι που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο συρμός του ΗΣΑΠ την ημέρα του αγώνα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τη μετακίνηση των φιλάθλων, θα δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στη μετακίνηση αρκετού κόσμου και όχι μόνο της περιοχής.

Επιπλέον, τα σχολεία της περιοχής όχι μόνο θα παραμείνουν κλειστά, αλλά και μερικά από αυτά θα χρησιμοποιηθούν σαν χώροι πάρκινγκ για τις ανάγκες της διοργάνωσης, παρά τις πρόσφατες διαμαρτυρίες που υπήρξαν από συλλόγους γονέων σε σχέση με το ζήτημα. Με ό,τι συνέπεια θα έχει αυτό για τους μαθητές, σε μια περίοδο όπου ξεκινάνε οι εξετάσεις, ειδικά αν σκεφτούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκονται τα σχολεία που θα χρησιμοποιηθούν για πάρκινγκ την επόμενη μέρα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την Τετάρτη έχει ανακοινωθεί από την αστυνομία και απαγόρευση συγκεντρώσεων, συναθροίσεων καθώς και κάθε είδους πορεία σε όλο το Ν. Αττικής.

Όλα αυτά όχι μόνο δεν αποτελούν έκπληξη για εμάς, δεδομένου ότι το κράτος βάζει για ακόμη μια φορά σε δεύτερη μοίρα το λαό στο όνομα του να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και σε καμία περίπτωση δε σχετίζονται με την ασφάλεια που επικαλούνται. Ίσα ίσα βλέπουμε ότι όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα, το σύστημα με οποιαδήποτε αφορμή επιστρατεύει όλο και περισσότερες απαγορεύσεις και καταστολή, σε συνδυασμό με το συνολικότερο χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και της νεολαίας, με πρόσχημα την αντιμετώπιση φαινομένων που το ίδιο προκαλεί και διαιωνίζει. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι προκλητικές δηλώσεις του Γεωργιάδη, ότι προτεραιότητα νοσηλείας στον Ευαγγελισμό θα έχουν οι VIP επισκέπτες του Conference League.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η μόνη απάντηση αποτελεί η οργάνωση του κόσμου σε κάθε γειτονιά έτσι ώστε συλλογικά να αντισταθεί στο ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνουν. 

https://antistasistavoreia.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: