30 Ιουνίου 2024

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ!

Μόλις λίγες μέρες μετά τον απόηχο δηλώσεων για το προχώρημα της Διπλής Ανάπλασης, στην γειτονιά των Προσφυγικών στην Αλεξάνδρας διεξάγεται όργιο τρομοκρατίας και καταστολής με αποκορύφωμα την σύλληψη 15χρονου και την κατασκευή στημένου κατηγορητηρίου εις βάρος του.

Προσαγωγές και συλλήψεις με χαρακτήρα απαγωγής σε κόσμο της γειτονιάς, ρίψη χημικών δίπλα στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας, στοχοποίηση των Προσφυγικών με εξαγγελία αναζήτησης 70 αγνώστων προς ταυτοποίηση. Αντίθετα με αυτά που ισχυρίζεται ο συστημικός μηχανισμός προπαγάνδας για συγκρατημένη αντίδραση αστυνομικών σε απρόκλητη επίθεση από όχλο στην γειτονιά, ο κρατικός μηχανισμός ενεργοποιείται έτσι ώστε με γρήγορες διαδικασίες να δημιουργηθεί σκηνικό κοινωνικού αυτοματισμού και ανάγκης όλο και πιο έντονης επέμβασης στα Προσφυγικά.

Πραγματικός στόχος το προχώρημα της Διπλής ανάπλασης με ότι αυτό συνεπάγεται για τα οφέλη που θα αποκομίσει ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Από τον ευρύτερο σχεδιασμό για τα φαραωνικά έργα στο κέντρο και την περιφέρεια της Αθήνας και τα κυνικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τις “υπεραξίες” που θα γεννήσουν οι αναπλάσεις στις τιμές των ακινήτων, την ίδια ώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα και τα ενοίκια ροκανίζουν το λαϊκό εισόδημα.

Η όξυνση της φασιστικοποίησης ως αναγκαίο συμπλήρωμα της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα και προκειμένου να περνάει ο σχεδιασμός του κεφαλαίου κάθε φορά, παράγει τις εικόνες που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες στα Προσφυγικά. Ύβρεις και βασανιστήρια σε 15χρονο από τις δυνάμεις καταστολής, φόρτωμα μεταξύ άλλων κατηγοριών για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αστυνομικού. Εκβιασμοί της μητέρας του για να παρουσιαστεί στην ΓΑΔΑ προκειμένου να συλληφθεί ως ύποπτη. Μαζί με τα παραπάνω έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε δύο άτομα, με το βαρέλι να μην έχει πάτο αφού οι 70 άγνωστοι προς αναζήτηση που έχουν εξαγγελθεί, μπορούν να φορτωθούν σειρά κατηγοριών.

Οι εξελίξεις αυτές βάζουν στο στόχαστρο ολόκληρη τη γειτονιά, θέλουν να τρομοκρατήσουν και να επιβάλλουν καθεστώς σιγής απέναντι στην καταστολή, τα έργα ανάπλασης και όποιον προσπαθήσει έστω και μελλοντικά να διεκδικήσει τα δίκια του στην γειτονιά. Οι διώξεις αυτές πρέπει να πέσουν στο κενό, να αθωωθούν στα επερχόμενα δικαστήρια οι κατηγορούμενοι. Σε κάθε γειτονία ο λαϊκός κόσμος με οργάνωση και αντίσταση να μπει φραγμός στην επίθεση και το όργιο τρομοκρατίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: