ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

08 Ιουνίου 2024

Προκήρυξη Νέων του ΚΚΕ(μ-λ) για αποχή από τις Ευρωεκλογές

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΚΑΛΠΕΣ

Να συρθούμε στις κάλπες της ΕΕ θέλουν όλοι εκείνοι που έχουν βάλει στο στόχαστρο τις ζωές και το μέλλον μας. Μας απειλούν πως εάν δεν πάμε να ψηφίσουμε θα έχουμε μεγάλη ευθύνη για την αβέβαιη σταθερότητα του ιμπεριαλιστικού οικοδομήματος. Με την σειρά τους όλες οι αποχρώσεις του ευρωπαϊκού μονόδρομου στην χώρα εκβιάζουν την συμμετοχή μας στο εκλογικό πανηγύρι που έχει στηθεί για να εξασφαλιστεί η υποβαθμισμένη θέση της χώρας μας στον ευρωπαϊκό χώρο.

Η προοπτική μας όμως στο περιβάλλον της «ενωμένης» Ευρώπης δεν έχει καμία σχέση με τις αγωνίες και τις ελπίδες μας για μια ζωή με δικαιώματα.

• Οι δημοκρατικές ελευθερίες συμπιέζονται από το ευρωπαϊκό δόγμα νόμου και τάξης. Στην ψεύτικη δημοκρατία της ΕΕ οι φωνές που δεν συμβιβάζονται με τις επιλογές της φιμώνονται. Οι διαδηλώσεις, ο συνδικαλισμός και κάθε μορφή πάλης έχουν βγει εκτός νόμου.

• Για κάθε χώρα της Ευρώπης έχουν διαμορφωθεί τα σκλαβοπάζαρα και τα σύγχρονα κάτεργα που έχουν βαφτίσει απασχόληση. Τέτοια είναι τα ευρωπαϊκά πρότυπα έχουν χτιστεί όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας που δεν εξασφαλίζουν κανένα δικαίωμα.

• Όσα συμβαίνουν σήμερα στην εκπαίδευση, οι ταξικοί φραγμοί, η εντατικοποίηση, το γκρέμισμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, το βίαιο πέταγμα έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία χιλιάδων μαθητών έχουν ευρωπαϊκή σφραγίδα. Έμπνευση της ΕΕ είναι η μετατροπή της εκπαίδευσης από δημόσιο δικαίωμα σε είδος πολυτελείας για λίγους και εκλεκτούς.

• Στην Ευρώπη του ιμπεριαλισμού και των ανταγωνισμών ο πόλεμος ήταν, είναι και θα είναι η διέξοδος για τους ισχυρούς του πλανήτη. Από την Ουκρανία, την Παλαιστίνη, την Μέση Ανατολή μέχρι την Αφρική και τα Βαλκάνια οι ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις της ΕΕ είναι συνένοχες για το διαρκές μακελειό εις βάρος των λαών. Οι ζωές μας προορίζονται για τις πολεμικές τους μηχανές από το οικοδόμημα που έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο για πρόσφυγες και μετανάστες.

• Για τους λαούς της Ευρώπης το δικαίωμα στη ζωή είναι υπό αίρεση. Η πανδημία που ξέσπασε πριν από μερικά χρόνια αποκάλυψε την απανθρωπιά της πολιτισμένης Ευρώπης που δεν έδωσε δεκάρα τσακιστή για την προστασία μας από τον θανατηφόρο ιό. Καμία υγειονομική κρίση δεν εμπόδισε τα απανωτά χτυπήματα στην ουσιαστική πρόληψη και περίθαλψη.

• Η εξάρτηση της χώρας μας από την ΕΕ (και τις ΗΠΑ) μεταφέρει διογκωμένα τα ευρωπαϊκά προβλήματα και τις αντιλαϊκές οδηγίες στο εσωτερικό της Ελλάδας. Τα Μνημόνια, ο αυστηρός έλεγχος από τους ενωσιακούς μηχανισμούς και η σκληρή εξάρτηση από τις μεγάλες δυνάμεις αλυσοδένουν την χώρα και τον λαό στο άρμα των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Η Πράσινη Μετάβασή τους αφήνει λεηλατημένο τον φυσικό μας πλούτο. Το τρένο της ανάπτυξης τους εκτροχιάστηκε στα Τέμπη, σε αυτό το έγκλημα που μερίδιο ευθύνης έχουν τα ευρωπαϊκά επιτελεία. Η μια αρνητική πρωτιά μετά την άλλη σε ακρίβεια, ανεργία, χαμηλούς μισθούς, συρρίκνωση της παραγωγής είναι τα αποτελέσματα της συμμετοχής μας σε έναν μηχανισμό που μας υπολογίζει μόνο για σερβιτόρους και αναλώσιμους που θα μεταναστεύσουν σε όσες ευρωπαϊκές χώρες θα προσφέρουν λίγα ψίχουλα παραπάνω.

Εμείς οι νέοι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι μαθητές δεν θέλουμε το μαύρο ευρωπαϊκό μέλλον που μας υπόσχονται. Η δική μας προοπτική βρίσκεται έξω από την φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έξω από τα εγκληματικά της οράματα. Δεν θα νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας την φάρσα των ευρωεκλογών. Θα τους χαλάσουμε την γιορτή με την ΑΠΟΧΗ μας από τις κάλπες που έχουν στήσει οι Ευρωπαίοι δυνάστες και οι ντόπιοι υποστηρικτές τους. Μια τέτοια πράξη μπορεί να αποτελέσει δήλωση ενεργητικής συμμετοχής στους αγώνες που έρχονται ενάντια σε ευρωπαϊκούς μονόδρομους και αδιέξοδα που μας έχουν φορτώσει.

ΝΕΟΙ - ΝΕΕΣ του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: