ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ:
9/7: ΞΑΝΘΗ
11/7: ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

01 Ιουνίου 2024

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ…


 
«ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΟΧΗ» ήταν ο τίτλος λατινοαμερικάνικης ταινίας που αναφέρονταν στην ιδιωτικοποίηση του νερού που μαζεύονταν από τη βροχή!

Ο Γεωργιάδης φαίνεται ότι θέλει να ξεπεράσει τους λατινοαμερικάνους ομογάλακτους του και αποφάσισε να ιδιωτικοποιήσει και το… αίμα.

Νομοσχέδιο 90 σελίδων με τίτλο «Αναδιοργάνωση του συστήματος διαχείρισης αίματος, συστατικών αίματος και προϊόντων αίματος ως ΟΑΠΑ», στο οποίο προβλέπονται αγοραπωλησίες αίματος με ιδιωτικές εταιρείες. Προβλέπεται ακόμη και πλάνο ιδιωτικών επενδύσεων στη διαχείριση του… πλάσματος!

Να σημειωθεί εδώ πως στη Βρετανία τις δεκαετίες 70-90 3000 χιλιάδες αιμοφιλικοί ασθενείς βρέθηκαν να είναι φορείς της ηπατίτιδας C και να απεβίωσαν εξ αιτίας μολυσμένου αίματος από ιδιωτική εταιρεία «διαχείρισης αίματος». Συγκεκριμένα επειδή μεταγγίστηκαν με παράγοντες πήξης από τις ΗΠΑ, που συνέλεγαν πλάσμα από αμειβόμενους δότες κρατούμενους φυλακών.

Το Documento σημειώνει την αυστηρή αναφορά του καθ ύλην αρμόδιου επιτρόπου της ΕΕ σχετικά με τις μαζικές αιμοδοσίες και τη διαχείριση τους από τα τοπικά εθνικά συστήματα θέλοντας να εκθέσει πάλι την κυβέρνηση απέναντι στο ευρωπαϊκό κράτος «δικαίου» και στις αυστηρές προδιαγραφές που ορίζει η σχετική κοινοτική οδηγία.

Μία προσεκτικότερη ανάγνωση όμως της ανακοίνωσης μας ενημερώνει ότι «οι δωρεές για τις ουσίες ανθρώπινης προέλευσης θα πρέπει να είναι κατ’ αρχήν εθελοντικές και μη αμειβόμενες και δεν πρέπει να παρέχονται στους δωρητές οικονομικά κίνητρα για να δωρίσουν».

Τι θα πει αυτό το «κατ αρχήν εθελοντικές»;

Και η φράση «Όλοι οι φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί, πρέπει να πληρούν αυτές τις απαιτήσεις» τι σημαίνει; Αφορά πχ μόνο τις ιδιωτικές κλινικές;

Ήδη πέντε χώρες της ΕΕ κατά Γεωργιάδη το επιτρέπουν…

Τα κυβερνητικά βαμπίρ όμως επείγονται. Δεν λογαριάζουν ούτε την επίπτωση στο προεκλογικό κλίμα έχοντας γνώση τι έχουν ή καλύτερα, τι δεν… έχουν απέναντι τους!

ΔΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: