04 Ιουνίου 2024

ΚΚΕ: όλο και πιο δεξιά…

Μετά την άρνηση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, μετά την αμφισβήτηση της εμπλοκής των ΗΠΑ στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και τις «πατριωτικές κορώνες», στήριξε και ο Μαριάς το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ συμμετέχοντας ενεργά και σε προεκλογικές του συγκεντρώσεις.

Ας θυμηθούμε λοιπόν την… πολύχρωμη πολιτική του καριέρα: Ξεκίνησε από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, (ενώ είχε προηγηθεί το πέρασμά του από την ΠΜΣΠ - ΠΠΣΠ). Το 2011 τάχθηκε «κατά των μνημονίων» και, ως δικηγόρος, πρωτοστάτησε στην εκδίκαση, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, της αίτησης ακύρωσής τους. Τον Ιούλιο του 2011 ίδρυσε την «Πρωτοβουλία Αυτοοργάνωσης Πολιτών Ενάντια στο Μνημόνιο», η οποία και αργότερα μετεξελίχθηκε σε «Αντιμνημονιακοί Πολίτες». Στις εκλογές του 2012 εκλέχθηκε συνεργαζόμενος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τους οποίους εκλέχθηκε και ευρωβουλευτής το 2014, εντασσόμενος στην ευρωομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών. Το 2019 και, αφού είχε περάσει η περίοδος συγκυβέρνησης ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ, ίδρυσε δικό του κόμμα με τον τίτλο «Ελλάδα ο άλλος δρόμος» με θέσεις όπως την ακύρωση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, την αναδιανομή του πλούτου, αλλά και την αποσυμφόρηση των νησιών από τις μεταναστευτικές ροές, την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασής τους σε άλλες χώρες της ΕΕ και την άμεση επαναπροώθηση των λεγόμενων «παράνομων» μεταναστών.

Πόση σχέση έχουν όλα αυτά με τις «κομμουνιστικές» περγαμηνές του ΚΚΕ; Ή μήπως έχουν; Τι σχέση έχει όλη αυτή η, όλο και πιο δεξιά, μετατόπιση, με τους «λαϊκούς αγώνες» και «τον δρόμο του αγώνα» που ευαγγελίζεται το ΚΚΕ; Μάλιστα ο ίδιος ο Μαριάς, σε συνέντευξη με τις θέσεις του ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, προσεκτικά επιλέγει να αναφερθεί μόνο στις γερμανικές αποζημιώσεις, στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Όχι τυχαία επιλεγμένες θέσεις, που απευθύνονται σε ένα συντηρητικό κοινό και παραπέμπουν σε μια εθνικιστική αντιμεταναστευτική ατζέντα που προφανώς δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο ΚΚΕ. Που η θέση του για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εστιάζει πάντα στο να τους δοθεί η δυνατότητα να… φύγουν απ’ τη χώρα.

Ο.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια: