ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

04 Ιουνίου 2024

Η κοινή δράση, για να είναι πραγματική, πρέπει να εκφράζεται στο δρόμο, με συνέπεια!

Αναδημοσίευση από την Προλεταριακή Σημαία, φύλλο 963, 25/5/2024


Την Τετάρτη 15 Μάη πραγματοποιήθηκαν, σε μια σειρά πόλεις της χώρας, μαζικές διαδηλώσεις τόσο με αφορμή την 76η επέτειο της Νάκμπα (εγκατάσταση του κράτους του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη) όσο και ενάντια στη συνεχιζόμενη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού απ΄ το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, στη Γάζα και στη Ράφα. Δόθηκε η δυνατότητα σε χιλιάδες λαού και νεολαίας να εκφράσουν, στο δρόμο, την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και την καταδίκη τού διαρκούς εγκλήματος των ΗΠΑ-Ισραήλ.

Από τις κινητοποιήσεις αυτές έλαμψαν διά της απουσίας τους οι δυνάμεις του ΚΚΕ, ενώ η ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια σαμπόταρε την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων για αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, εκθέτοντας έτσι το ρεφορμισμό. Οι διαδηλώσεις αυτές έγιναν ενάντια και στη στήριξη των σιωνιστών δολοφόνων απ΄ την κυβέρνηση, την πλήρη ευθυγράμμισή της με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και την επιδίωξη τρομοκράτησης και καταστολής των κινητοποιήσεων, όπως φάνηκε και στο τέλος της διαδήλωσης στην Αθήνα, με τα χημικά και τις «κρότου-λάμψης».

Στη διαδήλωση στην Αθήνα καλούσαν διαφορετικές πρωτοβουλίες και συλλογικότητες (δεν βοηθούσαν στο συντονισμό και στην προσέλευση του κόσμου οι διαφορετικές ώρες των καλεσμάτων), ανάμεσα στις οποίες και οι Οργανώσεις-Συλλογικοτήτες και Πρωτοβουλίες για την Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, όπου συμμετείχε και το ΚΚΕ(μ-λ), με κοινό κάλεσμα, μετά από Σύσκεψη που είχαν πραγματοποιήσει. Δυνάμεις των Οργανώσεων αυτών είχαν αποκτήσει και έναν κοινό βηματισμό το προηγούμενο διάστημα, καλώντας σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Το ΚΚΕ(μ-λ), που συμμετείχε με μαχητικό μπλοκ και αφισοκόλληση στη διαδήλωση, επιδίωξε απ΄ την αρχή το συντονισμό των δυνάμεων που καλούσαν από κοινού στην κινητοποίηση. Η πλήρης απουσία στήριξης, ωστόσο, του κοινού πανό/μπλοκ των οργανώσεων απ’ τις δυνάμεις που είχαν συμφωνήσει στο κοινό κάλεσμα (ΝΑΡ/ν.ΚΑ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, ΔΕΑ, Κόκκινο Νήμα, Αναμέτρηση, ΑΡΑΣ, Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»), με αποτέλεσμα να στηριχτεί μόνο απ’ το ΚΚΕ(μ-λ), χρεώνεται στις δυνάμεις αυτές ως ένα αρνητικό γεγονός, που δεν συνάδει με την ειλικρινή και πραγματική κοινή δράση. Δεν έχει καμία βάσιμη «δικαιολογία» και δεν βοηθά το συντονισμό και την από κοινού έκφραση μιας πρωτοβουλίας που καλεί το λαό και τη νεολαία να διαδηλώσει στη βάση ενός μίνιμουμ κοινού καλέσματος, και υποδηλώνει άλλες προτεραιότητες και συνειδητές πολιτικές επιλογές.

Όσο μας αφορά, θα επιμείνουμε στην κατάκτηση πραγματικής κοινής δράσης, στη βάση ισότιμης και ειλικρινούς συμφωνίας Οργανώσεων και δυνάμεων και πάντα με στόχο να δίνεται η δυνατότητα σε όλο και πλατύτερα κομμάτια λαού και νεολαίας να διαδηλώσουν και να εκφράσουν έμπρακτα, στο δρόμο, την αντίθεσή τους στα εγκλήματα των σιωνιστών, των ιμπεριαλιστών και των υποτακτικών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: