16 Ιουνίου 2024

Χρειάζονται πειστικότερες αποδείξεις;


Ο Πάπας προσκλήθηκε και παραβρέθηκε στη Σύνοδο των G7 στην Ιταλία. Δεν κουράστηκε και πολύ. Δίπλα είναι το κράτος του Βατικανού στο οποίο προΐσταται. Χαριεντίστηκε μάλιστα με τη Μελόνι. Εκλεκτικές συγγένειες ...

Ο οικουμενικός Πατριάρχης, επίσης, κλήθηκε στη (κατ' ευφημισμό για την ειρήνη) διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία. Λίγο μακρύτερο ταξίδι. Ίσως για να "φωτίσει" τους δυτικούς ηγέτες να ... συνεχίσουν τον πόλεμο!

Και οι δύο τους θα πρωτοστατήσουν, όπως πάντα, στους ... δεκάρικους για το πόσο η παγκόσμια καπιταλιστική "ανάπτυξη" θα κάνει καλύτερη τη ζωή του "ποιμνίου". Οπωσδήποτε, για το ότι η "δημοκρατική" δύση θα συμβάλει στο "τέλος" του πολέμου στην Ευρώπη. Οι θρησκείες και οι εκκλησίες, πάντως, -παρά το σχίσμα- θα βοηθήσουν για την ... "επί γης ειρήνη και εν ανθρώποις ευδοκία".

Τα δύο σχεδόν ταυτόχρονα γεγονότα ασφαλώς είναι ένα ακόμη τρανταχτό παράδειγμα ότι η θρησκεία/εκκλησία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πολιτική και ιδιαίτερα με το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, βεβαίως βεβαίως!

Σ.Π.


Δεν υπάρχουν σχόλια: