ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΔΩ

05 Ιουλίου 2024

Με πολιτική εκδήλωση στο Πάντειο ξεκινά η 10η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ)

Με κεντρικό σύνθημα «Η ταξική πάλη χρειάζεται επαναστατική οργάνωση και οδηγό τις κομμουνιστικές ιδέες» πραγματοποιείται στις 5-6-7 Ιούλη στην Αθήνα η 10η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ).

Το σύνθημα αυτό θεωρούμε ότι συνοψίζει τις απαιτήσεις και τις απαντήσεις στην αγωνία των εργαζομένων και της νεολαίας για επιβίωση, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, απέναντι στην άγρια επίθεση που δέχονται και μέσα σε συνθήκες προετοιμασίας του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως εκτιμούν οι εισηγητικές θέσεις του Καθοδηγητικού Οργάνου για τη 10η Συνδιάσκεψη.

Ταυτόχρονα, το σύνθημα αυτό θεωρούμε ότι εκφράζει την εμπιστοσύνη στη δύναμη της μαζικής πάλης που εντείνεται και θα ενταθεί ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα και στον κόσμο ολόκληρο. Εκφράζει και υποστηρίζει την επαναστατική προοπτική της εργατικής τάξης και των λαϊκών μαζών, τη μόνη πραγματική διέξοδο από τις συνθήκες εξαθλίωσης και φασιστικοποίησης, από το καθεστώς της εργασιακής και κοινωνικής βαρβαρότητας, που αποτελούν τη μοναδική γραμμή πλεύσης του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Αυτό δείχνει και επιβεβαιώνει η αντιδραστική αναταραχή που εξελίσσεται τόσο στο κυβερνητικό κόμμα της ΝΔ όσο και στα κόμματα της λεγόμενης «κεντροαριστεράς» (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) μετά και τα αποτέλεσμα της ευρωκάλπης της 9ης του Ιούνη και την πρωτόγνωρη αποχή που καταγράφηκε από αυτήν.

Η Συνδιάσκεψη ξεκινά με μεγάλη πολιτική εκδήλωση την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 7:00 μ.μ. στην Πάντειο (αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα 2).

Στην εκδήλωση που θα ξεκινήσει με προβολή βίντεο μνήμης και τιμής στο σύντροφο γραμματέα Αντρέα Βογιατζόγλου, θα παρουσιαστούν οι εισηγητικές ομιλίες των διοργανωτών. Επίσης, έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν για να χαιρετήσουν, εκπρόσωποι ελληνικών και ξένων αγωνιστικών και επαναστατικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων από την Τουρκία και την Ευρώπη, καθώς το ΚΚΕ(μ-λ), εκτός από τη σταθερή επιδίωξη κοινής δράσης και συντονισμού ευρύτερων δυνάμεων στη χώρα, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διεθνιστική αλληλεγγύη, στη διαμόρφωση Μετώπου Πάλης των εργατών και των λαών που θα σταθεί απέναντι στις θύελλες της εποχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: