21 Αυγούστου 2024

Με συνθήματα και αποδοκιμασίες «υποδέχτηκαν» τον πρωθυπουργό στην καμένη Πεντέλη

 

Με συνθήματα και αποδοκιμασίες , μερικές εκατοντάδες άνθρωποι, αψηφώντας το λιοπύρι του καλοκαιριού, «υποδέχτηκαν», την Τρίτη 20 Αυγούστου, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησης, έξω από το παλιό δημαρχείο της  καμένης Πεντέλης, όπου ήταν προγραμματισμένη σύσκεψη με Περιφερειάρχη και δήμαρχους των πυρόπληκτων περιοχών. Η αστυνομία σταματούσε τα αυτοκίνητα  σε μεγάλη απόσταση από το σημείο συγκέντρωσης , τα ΜΑΤ είχαν παραταχθεί μπροστά στους συγκεντρωμένους, κρατώντας τους σε μεγάλη απόσταση από τον χώρο της σύσκεψης και οι άνθρωποι της ασφάλειας ήταν πανταχού παρόντες.

Στη συγκέντρωση καλούσαν και συμμετείχαν δημοτικές κινήσεις και συλλογικότητες  της βορειοανατολικής Αττικής και αριστερές οργανώσεις. Οι κάτοικοι της περιοχής πύκνωναν τη συγκέντρωση κατά τη διάρκειά της.

Μέσα στο παλιό δημαρχείο της Πεντέλης, βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση εξαπάτησης και ενοχοποίησης του λαού. Η κυβέρνηση μεταβίβασε τις ευθύνες της στην «κλιματική κρίση» και στα ίδια τα… θύματα που δεν καθάρισαν τα οικόπεδα και τα χωράφια τους. Τα ψίχουλα που δίνει δεν μπορούν να ονομαστούν καν μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και προστασίας του περιβάλλοντος.

Συγκέντρωση κατέγραψε την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου και ενόχλησε την κυβέρνηση. Το ζητούμενο είναι να αναπτυχθούν αγώνες που να ανατρέψουν την πολιτική που καταστρέφει τη φύση και τη ζωή. Η οργή του λαού να μη γίνει ψήφος στην κάλπη,  αλλά οργάνωση, αντίσταση και πάλη.

Το ΚΚΕ(μ-λ) παρέμβηκε στη συγκέντρωση με προκήρυξη(link) ενώ μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: