07 Αυγούστου 2024

Για τα αντιμεταναστευτικά πογκρόμ στην Αγγλία

Λάβαμε στο e-mail μας και δημοσιεύουμε το κείμενο για τα αντιμεταναστευτικά πογκρόμ στην Αγγλία από τον Ν.Γ.:



Τις τελευταίες μέρες στους δρόμους και στις γειτονιές της Αγγλίας εκτυλίσσεται ένα όργιο βίας, προερχόμενο από ακροδεξιές ομάδες, που κύριο στόχο έχουν μουσουλμανικές συνοικίες αλλά και ευρύτερα περιοχές που ζουν μετανάστες.

Οι επιθέσεις αυτές ξεκίνησαν όταν μετά την αποτρόπαια δολοφονία τριών μικρών κοριτισιών στο Σάουθπορτ της Αγγλίας, διαδόθηκε μία φήμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ο δράστης ήταν κάποιος ακραίος ισλαμιστής μετανάστης.

Φυσικά το πογκρόμ απέναντι σε μετανάστες στην Αγγλία δεν ξεκίνησε τώρα. Ήδη από τον Απρίλη και τον Μάιο είχαν προαναγγλεθεί και είχαν βγει στη δημοσιότητα σχέδια του υπουργείου εσωτερικών της Αγγλίας να προχωρήσει σε μεταφορά των αιτούντων άσυλο από την Μ. Βρετανία στην Ρουάντα, όπου στην πρατγματικότητα το σχέδιο ήταν η φύλαξη μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Με κεφαλή και επιφανή προσωπικότητα τον αντι – ισλαμιστή και ακροδεξιό ακτιβιστή Τόμι Ρόμπινσον, έχει οργανωθεί μία συντονισμένη επίθεση απέναντι σε μετανάστες. Την στήριξη στον Τόμι Ρόμπινσον έχει δηλώσει μία από τις μεγαλύτερες μορφές του παγκόσμιου καπιταλισμού, ο Έλον Μασκ, ο οποίος πέρα από την επαναφορά λογαριασμών ακροδεξιών χρηστών στο ‘X’, έχει αποφύγει να σβήσει τις αναρτήσεις με fake news, κάποιες από τις οποίες φαίνεται να συντέλεσαν σε αυτή την κατάσταση.

Ο Έλον Μασκ μάλιστα, σε σχόλιο που έλεγε πως αυτό που συμβαίνει στην Αγγλία είναι το φυσικό αποτέλεσμα των ανοιχτών συνόρων, δήλωσε πως ‘ο εμφύλιος πόλεμος είναι αναπόφευκτος’. Σύμφωνα με τον Μασκ, μάλλον το κακό με τη μετανάστευση έχει παραγίνει και ο δυτικός πολιτισμός πρέπει να προστατευθεί.

Ο ίδιος ο Μασκ, ως κάποιος νέος ηγέτης του anti-woke μετώπου στηρίζει τις ακροδεξιές εξάρσεις βίας.

Για σήμερα μάλιστα, έχει αναγγελθεί η λεγόμενη «Μαύρη Τετάρτη», μία συντονισμένη επίθεση σε πλήθος συνοικιών του Λονδίνου (Golders Green, Harow, Hounslow κλπ.), όπου διαμένουν χιλιάδες μετανάστες, όχι μόνο μουσουλμάνοι αλλά ακόμα και Ελληνοκύπριοι.

Η ακροδεξιά, οι νεοναζί και οι φασίστες δεν είναι κάποιο μεταφυσικό εύρημα των καιρών μας, δεν ξεπήδησαν εξ’ ουρανού. Αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος που όταν αυτό δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει, καλεί τους ουραγούς του. Ο φασισμός δεν είναι ξέχωρος από το σύστημα του καπιταλισμού, είναι στοιχείο αναγκαίο της ύπαρξής του, οργανικό του μέρος.

Ο φασισμός τσακίζεται με τον λαό στους δρόμους! Από την Αγγλία μέχρι την Ελλάδα να υψώσουμε λαϊκό τείχος απέναντι στην επέλαση της ακροδεξιάς.

Ν.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: