01 Σεπτεμβρίου 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική σύσκεψη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών

Το Σάββατο 31 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική σύσκεψη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών. Οι εργασίες της σύσκεψης ξεκίνησαν με δύο εισηγήσεις και ακολούθησε πλούσια συζήτηση για τις θέσεις, τη δράση, τη συγκρότηση και το δυνάμωμα της παράταξης για να μπορέσει να συμβάλει με καλύτερους όρους στην ανάπτυξη κινήματος που θα ανατρέψει την αντιλαϊκή, αντεργατική, ταξική επίθεση στην εκπαίδευση.

Οι διώξεις εκπαιδευτικών, οι συγχωνεύσεις τμημάτων, οι τελευταίες ανακοινώσεις για τα 11 σημεία στην εκπαίδευση, η απόφασή της να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή της αξιολόγησης σε όλο τον κλάδο, δείχνουν πως τη νέα σχολικά χρονιά η κυβέρνηση θα σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα συνεχιστεί και τον χειμώνα.

Η συνδικαλιστική  ηγεσία των ΟΛΜΕ/ΔΟΕ σπέρνει εφησυχασμό, πανηγυρίζει ανύπαρκτες νίκες, προτείνει νομιμοφροσύνη και σπρώχνει τις συνελεύσεις και τις ολομέλειες προέδρων στο τέλος του Σεπτέμβρη για να προκύψει καμιά απεργία ή κινητοποίηση τον Οκτώβρη. Δηλαδή, να αφήνει ανενόχλητη την κυβέρνηση να επιτελέσει το έργο της.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καλούν  τους συναδέλφους να σταθούν κόντρα στις λογικές της ήττας και με τη συμμετοχή τους στις γενικές συνελεύσεις να οργανώσουν τη κεντρική μάχη  που απαιτείται για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να αναμετρηθούν στον δρόμο με το υπουργείο και την κυβέρνηση. Αγώνας θα πει απεργία και διαδήλωση.

 Σύντομα θα δημοσιοποιηθούν και οι αποφάσεις της σύσκεψης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: