22 Οκτωβρίου 2024

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | Πειθαρχικά – διώξεις – συνδικαλιστικές απολύσεις ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ – Ποινικοποίηση 24ωρης απεργίας Ομοσπονδίας ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ! - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ

Πειθαρχικά – διώξεις – συνδικαλιστικές απολύσεις ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ – Ποινικοποίηση 24ωρης απεργίας Ομοσπονδίας ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!

Η επίθεση αυτή στοχεύει να φέρει σκοτεινές εποχές


ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ! 23 Οκτώβρη ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ για ΟΛΜΕ ΔΟΕ
Στην Αθήνα στην ΠΔΕ Αττικής (Ξενίας 24), στις 10:00 πμ και μετά στην πορεία

Με βάση το νόμο Χατζηδάκη, η κυβέρνηση έσυρε στα δικαστήρια και έβγαλε παράνομη την 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΔΟΕ για Τετάρτη 23/10. Πρόκειται για μια σοβαρή κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία και τον αγώνα.

Ειδικά η συγκεκριμένη απεργία, που –αντικειμενικά- έχει αιχμή την απόκρουση  της μεθόδευσης των πρώτων απολύσεων στο δημόσιο σχολείο για συνδικαλιστικούς λόγους! Δυο συνάδελφοι περνούν από ακρόαση στο Πειθαρχικό της Αττικής το πρωί της Τετάρτης. Η εξέλιξη της υπόθεσης, θα έχει επιπτώσεις όχι μόνο στον κλάδο αλλά σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους.

 Την ίδια στιγμή, με τη επιχείρηση σκούπα, που έχει ανατεθεί στους Δ/ντές εκπαίδευσης, μέσα σε λίγες μέρες, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην απεργία/αποχή, παραπέμπονται στα Πειθαρχικά. Το προηγούμενο διάστημα  τους ζητούσαν να υπογράψουν «δήλωση μετάνοιας» πως και δέχονται να αξιολογηθούν. Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί της τελευταίας 4ετίας  αγωνιούν και εξοργίζονται. Μέχρι και δασκάλα στο Ταύρο την κάλεσαν σε απολογία επειδή έγραψε σε πλακάτ μαζί με μαθητές της για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και το υπουργείο να  κάνουν την Εκπαίδευση νεκροταφείο δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Συνάδελφισσα/συνάδελφε

Η ΑΔΕΔΥ κάτω από αυτά τα γεγονότα, οδηγήθηκε να κηρύξει 24ωρη απεργία για ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στις 23/10.

Για αυτό: Απέργησε αύριο. Υπερασπίσου στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία. Στήριξε με την παρουσία σου τη συγκέντρωση στην ΠΔΕ (Ξενίας 24), στις 10:00 πμ και τις υπόλοιπες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Δείξε την αλληλεγγύη σου στους τρεις αγωνιστές συναδέλφους, που παρά τον κίνδυνο να απολυθούν, επιμένουν να υπερασπίζονται το δίκιο του αγώνα. Πάλεψε για να σταματήσουν όλες οι διώξεις κατά των συναδέλφων και το πογκρόμ πειθαρχικών εναντίων όσων κάνουν απεργίας/αποχή. Αντιστάσου στην τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης. Μπες στον αγώνα για τα δικαιώματά σου!

Η απεργία στις 23 Οκτώβρη πρέπει να είναι μαζική και μαχητική. Μπροστά έχουμε πολλές μάχες και θα σπάσουμε την τρομοκρατίας. Δες μπροστά σου τον δρόμο του αγώνα.

Μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, θα οργανώσουμε την πάλη μας. Με απεργίες και διαδηλώσεις

Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι – είναι δίκαιοι και αναγκαίοι

23/10 ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

·        Να μην περάσουν οι πρώτες συνδικαλιστικές απολύσεις εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο

·        Να σταματήσουμε το πογκρόμ διώξεων εκατοντάδων εκπαιδευτικών

·        Να υπερασπίσουμε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και τον ΑΓΩΝΑ - Για να καταργηθούν όλοι οι νόμοι αντεργατικοί νόμοι (Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, Ποινικός Κώδικας)

·        Για αυξήσεις στους μισθούς – για άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων – για μονιμοποίηση των αναπληρωτών - Για την ανατροπή όλου του πλαισίου της αξιολόγησης

·        Ενάντια στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας στους νατοϊκούς πολέμους


Δεν υπάρχουν σχόλια: