12 Οκτωβρίου 2024

Παρέμβαση του ΚΚΕ(μ-λ) στη Συναυλία στο Καλλιμάρμαρο | ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΤΕΙ - ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!

Μεγαλειώδης ήταν η προσέλευση του κόσμου στη συναυλία για το έγκλημα στα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο, χθες Παρασκευή 11/10. Λαός και νεολαία κατέκλυσαν το στάδιο, μέσα και έξω, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα πως το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί!

Σήμερα, η ίδια εγκληματική πολιτική συνεχίζει να δολοφονεί, να εκμεταλλεύεται, να τρομοκρατεί τον λαό. Καθημερινά, δολοφονίες που βαφτίζονται "εργατικά ατυχήματα", ακόμα και ατυχήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αποδεικνύουν πως η δολοφονία στα Τέμπη ήταν κάθε άλλο παρά "η κακιά στιγμή". Ήταν το αποτέλεσμα μιας χρόνιας πολιτικής που θυσιάζει τον λαό στο βωμό του κέρδους. Που τον αντιλαμβάνεται ως αναλώσιμο, τον εξαθλιώνει και τον δολοφονεί. 


Αυτή την πολιτική θέλησε να καταγγείλει, παρεμβαίνοντας το ΚΚΕ(μ-λ), με τραπεζάκι και προκήρυξη, στο μεγάλο αυτό πολιτικό γεγονός, εστιάζοντας στην ανάγκη συλλογικής και οργανωμένης απάντησης απέναντι στην καταλήστευση της ζωής μας και αναδεικνύοντας την ανάγκη σύνδεσης αυτού του αγώνα με τους επιμέρους αγώνες που ξεσπάνε. Όπως τον αγώνα των εκπαιδευτικών στον Πειραιά ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και τις απειλές για απολύσεις, σε βάρος αγωνιστών που εναντιώθηκαν στην αξιολόγηση και την πολιτική των ταξικών φραγμών αυτήν εκπαίδευση (διακινήθηκε χθες και σχετικό κείμενο υπογραφών) Ή των αγώνα των διανομέων της Wolt και της E-food που, όντας σε 24ωρη απεργία, πλαισίωσαν τη συναυλία στέλνοντας και αυτοί το μήνυμά τους για τις απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες, τα εργοδοτικά εγκλήματα και τους μισθούς πείνας. 

Ενάμιση χρόνο μετά, το έγκλημα στα Τέμπη, που συνεχίζει να προκαλεί την οργή του λαού και της νεολαίας, πρέπει να αποτελεί φάρο πυροδότησης νέων μαζικών κινητοποιήσεων, απεργιών, διαδηλώσεων. Μπροστά σε ένα σύστημα αδηφάγο κι εκμεταλλευτικό πρέπει να αγωνιστούμε για να ζήσουμε! Και αυτός ο δρόμος, του αγώνα, της αλληλεγγύης, της οργανωμένης και μαζικής πάλης είναι ο δρόμος της δικαίωσης.

Ακολουθεί η προκήρυξη που μοιράστηκε:


ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!
ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση ενάμιση χρόνο μετά το κρατικό - συστημικό έγκλημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες. Ένα έγκλημα που απέδειξε την παγερή αδιαφορία αυτού του συστήματος για την ανθρώπινη ζωή και οδήγησε σε μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Ένα έγκλημα που θέλουν να κουκουλώσουν η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί. Ένα έγκλημα που ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!

Το σύστημα, όμως, και η κυβέρνησή του, ετοιμάζουν νέα «Τέμπη». Ήδη, άλλες δύο φορές παραλίγο να επαναληφθεί σύγκρουση τρένων που κινούνταν στην ίδια γραμμή, η μία έξω από τη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι και η άλλη στον προαστιακό της Αθήνας τον Σεπτέμβρη. Όλα δείχνουν πως δεν δίνουν δεκάρα για την ανθρώπινη ζωή, παρά τα ψεύτικα δάκρυά τους. Και αυτή η αδιαφορία δεν περιορίζεται ούτε στα τρένα, ούτε στις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτή η αδιαφορία μεταφράζεται σε επίθεση και εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη ζωή μας. Στην ακρίβεια, στη φτώχεια, στους χαμηλούς μισθούς που τελειώνουν στα μισά του μήνα, στα εργατικά ατυχήματα, στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, στο χτύπημα στην περίθαλψη και τη δημόσια εκπαίδευση, στη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, σε όλα τα μέτωπα η πολιτική του συστήματος είναι ίδια και λέει: Κανένα δικαίωμα για τον λαό και τη νεολαία, όλα για το κεφάλαιο. Ή όλα για τα πολεμικά σχέδιά τους, εκεί κι αν δεν μετράει η ανθρώπινη ζωή...

Και για όσους αντιστέκονται, για όσους τολμούν να σηκώσουν κεφάλι, γνωστή η συνταγή. Φασιστικοποίηση και καταστολή, αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, ακόμα και απειλές για ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στον δημόσιο τομέα σε αγωνιστές εκπαιδευτικούς. Η κυβέρνηση επιστρατεύει όλους τους μηχανισμούς τρομοκρατίας. Με δεκάδες διώξεις, απειλές, συλλήψεις, πειθαρχικά και δικαστήρια έρχεται αντιμέτωπος κάθε αγωνιστής/στρια, κάθε φωνή που αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική και διεκδικεί συλλογικά τα δικαιώματα του/της. Αυτό που επιδιώκεται είναι να υπάρχει απόλυτη σιγή από τους αγωνιστές για να μπορούν να κραυγάζουν μόνο αυτοί που επιβάλλουν την κυρίαρχη πολιτική.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!

Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από αυτούς! Το σύστημα αυτό, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της εξάρτησης, δεν διορθώνεται, μόνο συγκαλύπτει, κουκουλώνει και συνεχίζει να επιτίθεται. Ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση και ο μαζικός αγώνας! Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και σχολή, μόνο με τη δική μας οργάνωση και πάλη μπορούμε να έχουμε νίκες. Η απάντηση βρίσκεται στην Αντίσταση στην πολιτική που εξαθλιώνει, δολοφονεί και μετά συγκαλύπτει και στη Διεκδίκηση, συλλογικά για ζωή και δουλειά με δικαιώματα! Με αγώνες, απεργίες και διαδηλώσεις, μπορούμε να κατακτάμε, μπορούμε να νικάμε!

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! 

 11/10/2024

www.kkeml.gr e-mail: info@kkeml.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: