09 Οκτωβρίου 2024

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ | Απολύουν αγωνιστές εκπαιδευτικούς μας! Θα μας βρείτε απέναντι σας!

 


Απολύουν και διώκουν καθηγητές μας, γιατί έκαναν το “αμάρτημα” να αγωνιστούν και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα μας! Τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικοί διώκονται από το κράτος για τη συνδικαλιστική τους δράση! Το Υπουργείο Παιδείας αποφασίζει να οδηγήσει άμεσα σε αργία τους εκπαιδευτικούς Χοτζόγλου Χρύσα, Χαρτζουλάκης Δημήτρη, Καββαδίας Γιώργο. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση τους απειλεί με πειθαρχικά και τους απολύει! 

Γιατί η κυβέρνηση διώκει τους καθηγητές μας;

Γιατι αγωνίζονται για τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση! Παλεύουν για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών αλλά και για τα δικαιώματα των μαθητών τους! Ο αγώνας μπαίνει στο στόχαστρο και ποινικοποιείται.

Γιατί οι αγώνες μας μπαίνουν στο στόχαστρο;

Η κυβέρνηση μας θέλει υποταγμένους για να περάσει τα μαύρα σχέδια της. Προσπαθεί να πνίξει κάθε φωνή αντίστασης. Χτυπά την κατάληψη, τη διαδήλωση, την απεργία! Στοχοποιεί αγωνιστές!

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και τα νέα μέτρα που εφαρμόζουν φέτος στα σχολεία για την αυστηροποίηση των ποινών και των απουσιών, που προβλέπουν μέχρι πενθήμερες αποβολές, αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και ευθύνες οικονομικές στους γονείς μας “αν γίνει κάποια ζημιά στο σχολείο”. Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, να μην αγωνιστούμε, να μην κάνουμε καταλήψεις! Θέλουν να σκύψουμε το κεφάλι στα ταξικά σχολεία που χτίζουν, όπου χιλιάδες συμμαθητές μας αποκλείονται από την εκπαιδευση με την ΕΒΕ και την τράπεζα θεμάτων, αλλά και στο μέλλον της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που μας προορίζουν να ζήσουμε!

Μαθητικός ξεσηκωμός! Οι διώξεις των εκπαιδευτικών μας αφορούν όλους!  

Ενεργοποιούμε 5μελή, 15μελή, παίρνουμε αποφάσεις αγώνα ενάντια στις διώξεις και στις απολύσεις, κανουμε συνελεύσεις! 

Κλείνουμε τα σχολεία και κατεβαίνουμε όλοι στους δρόμους στο πλευρό των εκπαιδευτικών μας!

  • Την Τετάρτη 9/10, 1 μμ συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στη ΔΙΔΕ.
  • Την Κυριακή 13/10, 11 πμ, στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας (Νέστου 4, κοντά στο σταθμό μετρό Μέγαρο Μουσικής), όπου η Πρωτοβουλία ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ & ΚΙΝΗΣΕΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ - ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ καλεί σωματεία, σχήματα, συλλογικότητες, αγωνίστριες και αγωνιστές του λαού σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για την οργάνωση των βημάτων του αγώνα.
  • Τετάρτη 23/10, στις 10 πμ, μαζική συγκέντρωση στην ΠΔΕ Αττικής (ΞΕΝΙΑΣ 24, κοντά στο μετρό Μέγαρο Μουσικής) κατά την πραγματοποίηση των ακροάσεων της ΧΧ και του ΓΚ. 

Διεκδικούμε:

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

-  ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

- ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ!

-ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ! ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!




Δεν υπάρχουν σχόλια: