11 Φεβρουαρίου 2017

Διαδήλωση για τον Ερκάν και τους συντρόφους του

Με μερικές εκατοντάδες ανθρώπων πραγματοποιήθηκε η σημερινή κινητοποίηση αλληλεγγύης και απαίτησης για ελευθερία προς τον Ερκάν.
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, όπως και στη πορεία προς τη τούρκικη πρεσβεία συμμετείχαν με πανό η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, η Ταξική Αντεπίθεση, η Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων και υπήρχαν και σημαίες του ΕΕΚ. Φυσικά εκεί ήταν και οι σύντροφοί του από την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους από τη Τουρκία και το Κουρδιστάν οι οποίοι μπήκαν στη κορυφή της πορείας η οποία σταμάτησε στη Ρηγίλλης όπου είχαν κλείσει το δρόμο τα ΜΑΤ.
Τα συνθήματα που ακούστηκαν αφορούσαν την αλληλεγγύη των δύο λαών, καταγγελία του τούρκικου φασιστικού καθεστώτος αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης που πιστή στις διεθνής δεσμεύσεις του ελληνικού κράτους στρέφεται και αυτή ενάντια στους πολιτικούς πρόσφυγες. 
Ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας σαν άλλη μια απόδειξη για το ποιούς θεωρεί και η σημερινή κυβέρνηση ως εχθρούς. Από μια κυβέρνηση της οποίας ο ...κορμός, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι πριν δύο χρόνια δήλωνε αλλλέγγυος προς τους Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες, αλλά τώρα δε διστάζει να εκτελεί τις εντολές των ιμπεριαλιστών και να τους θεωρεί τρομοκράτες δίνοντάς τους μάλιστα στου τούρκικο φασιστικό κράτος. Η φωτογραφία του Ερκάν που κυκλοφορούσε η τούρκικη ασφάλεια καταζητώντας τον είχε τραβηχθεί από την ελληνική! Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που έλειπε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ από αυτή τη διαδήλωση, μιας και αναρωτιόντουσαν διάφοροι και την ...κριτικάρανε και από πάνω.
Απορία προκάλεσε, δικαιολογημένα, η απουσία οργανωμένων μπλοκ άλλων οργανώσεων της Αριστεράς παρά τη συμμετοχή ελάχιστων μελών τους. 









Δεν υπάρχουν σχόλια: