15 Οκτωβρίου 2018

Georges Abdallah | 34 χρόνια στη φυλακή, μια ολόκληρη ζωή στην αντίσταση!


Ένας Άραβας Κομμουνιστής, ο Georges Abdallah, προσχώρησε στην παλαιστινιακή και λιβανική αντίσταση εναντίον της λιβανικής μπουρζουαζίας και των ιμπεριαλιστών και σιωνιστών συμμάχων της σε πολύ νεαρή ηλικία.

Ένας Άραβας Κομμουνιστής, ο Georges Abdallah, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στη Γαλλία το 1984 για πράξεις που διεκδίκησαν οι Λιβανέζικες Ένοπλες Επαναστατικές Ταξιαρχίες, αγωνιζόμενες τότε κατά της σιωνιστικής κατοχής του Λιβάνου.

Ένας Άραβας Κομμουνιστής, ο Georges Abdallah συνέχισε να αγωνίζεται πίσω από τα κάγκελα. Εκφράζοντας την υποστήριξή του στον αγώνα εναντίων των ρατσιστικών εγκλημάτων της αστυνομίας, καθώς και την αλληλεγγύη του στις διάφορες κινητοποιήσεις του προλεταριάτου στη Γαλλία.

Ο Άραβας Κομμουνιστής, ο Georges Abdallah, συνεχίζει να υποστηρίζει σθεναρά το ιστορικό πρόγραμμα κατά της Σιωνιστικής αποικιοκρατίας: μια ελεύθερη και δημοκρατική Παλαιστίνη από τον ποταμό μέχρι τη θάλασσα. Αυτός είναι ο λόγος που εξακολουθεί να υποστηρίζει την ανάγκη αντίστασης, συμπεριλαμβανομένης της ένοπλης αντίστασης, όχι μόνο στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, αλλά και στα παλαιστινιακά στρατόπεδα προσφύγων αλλά και ενάντια στα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα της περιοχής που είναι οι εχθροί του παλαιστινιακού λαού.

Ένας Άραβας Κομμουνιστής, που ο γαλλικός ιμπεριαλισμός αρνείται να τον απελευθερώσει, αρνούμενος ακόμη και τους δικούς του νόμους. Αυτή η άρνηση αποδεικνύει το στόχο των διαδοχικών γαλλικών κυβερνήσεων να προσπαθήσουν να τον αποκόψουν και να καταπνίξουν τη φωνή του ως σταθερό σύμβολο του αντιιμπεριαλισμού και του αντι-σιωνισμού στη Μέση Ανατολή.

Ο Άραβας Κομμουνιστής, ο Georges Abdallah, είναι ο σύντροφός μας και ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή του. Την παραμονή της επετείου των 35 χρόνων φυλάκισής του, στις 24 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, η OCML-VP καλεί σε συμμετοχή στη μεγάλης κλίμακας Διεθνή Εβδομάδα Δράσης για την απελευθέρωσή του και ιδιαίτερα τη διαδήλωση που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, αναχωρώντας από το σταθμό 2 μ.μ. πριν φτάσει στο Lannemezan στα Hautes-Pyrénées όπου κρατείται.

Ο αγώνας μας είναι ο αγώνας του, ο αγώνας του είναι ο αγώνας μας: Λευτεριά στον Georges Abdallah!

ελεύθερη μετάφραση από εδώ: http://ocml-vp.org/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Μαντέλα έμεινε 27 χρόνια στη φυλακή και είχε γίνει διεθνές σύμβολο πολύ πριν βγει. Αυτός 35 και λίγοι το γνωρίζουν. Πάντα θα υπάρχει λόγος για να γίνει κάποιος μπλούζα, αφίσα στον τοίχο, χολιγουντιανό σήριαλ και ταινία, για να τιμηθεί από τους αντιπάλους του αποικιοκράτες. Άλλο να προτείνει καρτερικότητα και να γίνει, ταξικά τουλάχιστον, μια από τα ίδια, κι άλλο να επιμένεις στην επανάσταση.