17 Μαρτίου 2020

ΡΕΘΥΜΝΟ | Καταγγελία για το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ρέθυμνο, η οποία καλέστηκε ως απάντηση στην προγραμματισμένη συγκέντρωση φασιστών για την ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας στον Έβρο.

Οι προσαγωγές σχεδόν ολόκληρου του σώματος της αντιφασιστικής συγκέντρωσης(σχεδόν 90 προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις με πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες), ο άγριος ξυλοδαρμός όλων των συγκεντρωμένων δίπλα στον βαρύτατο τραυματισμό 22χρονης η οποία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Χανίων με εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι, αποτελούν ευθύ χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, και ως τέτοιο πρέπει να καταγγελθεί και από τον κόσμο του Ρεθύμνου.

Το στοίβαγμα δε των δεκάδων διαδηλωτών σε γκαράζ, παρά τα αυστηρότατα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του Κοροναϊού, επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση δε χαμπαριάζει από πανδημίες και υγειονομικές κρίσεις όταν θέλει να χτυπήσει τον εχθρό λαό, κι ούτε έχει σκοπό να παραιτηθεί από το βασικό της στόχο, δηλαδή το χτύπημα κάθε δημοκρατικού και λαϊκού δικαιώματος. Δεν ενόχλησε την κυβέρνηση ο συνωστισμός δεκάδων εθνικιστών το απόγευμα της Κυριακής στην Πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη για τη συμπαράσταση στους ακρίτες του Έβρου, που φώναζαν “Τούρκος εγώ δε θα γενώ” και “όχι στην Ισλαμοποίηση της Κρήτης”, αλλά μια συγκέντρωση ενάντια στο εθνικιστικό και φασιστικό δηλητήριο που φώναζε υπέρ της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Φαίνεται πως η σοβαρότατη υγειονομική κρίση που το σύστημα δημιούργησε, και την οποία θα πληρώσουν γι’ άλλη μια φορά οι λαοί, έρχεται να αξιοποιηθεί για την ενίσχυση της φασιστικοποίησης και την παραπέρα εμπέδωση της βαρβαρότητας. Το σύστημα ακόμα και σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν ξεχνά πόσο επικίνδυνες για εκείνο παραμένουν οι φωνές που θέλουν να καταγγείλουν τους πολέμους, την εκμετάλλευση, την εξαθλίωση.

Κάθε δημοκρατικός άνθρωπος οφείλει να καταγγείλει τη χθεσινή βάρβαρη αστυνομική επίθεση. Ο άγριος ξυλοδαρμός και οι δεκάδες συλλήψεις έγιναν για να εμπεδωθεί παραπάνω το κλίμα τρομοκρατίας σε όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι, και όχι για να προστατευθεί η δημόσια υγεία των πολιτών. Εξ ου και η “επιλεκτική” καταστολή στην αντιφασιστική διαδήλωση, και όχι στη συγκέντρωση των εθνικιστών. Να παλέψουμε ενάντια στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν σαν κανονικότητα, ενάντια στους πολέμους, τους εθνικισμούς και στο σύστημα που τους γεννά. Ν’ απαντήσουμε μαζικά και οργανωμένα απέναντι στη φασιστικοποίηση που προωθούν για να χτυπήσουν κάθε λαϊκό και δημοκρατικό δικαίωμα, να διεκδικήσουμε ανθρώπινη ζωή με δικαιώματα για όλους!

ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΟΥΣΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΙΣ 15/3

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ ΤΕΙ - http://agonistikeskiniseis.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: