16 Ιουλίου 2020

Θεσσαλονίκη | Μαζικό μήνυμα συνέχισης του αγώνα για την ανατροπή του νόμου που απαγορεύει τις διαδηλώσεις!

Μπορεί να μην ήταν ανάλογη με αυτή της προηγούμενης Πέμπτης, αλλα ήταν μαζική και μαχητική και υπογράμμισε την αποφασιστικότητα όσων διαδήλωσαν πως ο νόμος που απαγορεύει τις διαδηλώσεις θα καταργηθεί κάτω από την μαζική λαϊκή πάλη.

Αυτό το μήνυμα έστειλε η κινητοποίηση που οργάνωσε η Επιτροπή για την Ελευθερία στην Διαδήλωση σήμερα, Πέμπτη 16/7 το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι συγκεντρωμένοι, εργαζόμενοι κάθε ηλικίας, νέοι, συνταξιούχοι και δημοκρατικοί πολίτες της Θεσσαλονίκης, μέλη συνδικάτων, εκπαιδευτικών ενώσεων, φοιτητικών συλλόγων και πολιτικών -κοινωνικών συλλογικοτήτων της αριστεράς ξεκίνησαν από το Άγαλμα του Βενιζέλου και διαμέσου της Εγνατίας, της Αγίας Σοφίας, της Τσιμισκή και της Βενιζέλου περάσαν μπροστά από το Διοικητήριο και στην συνέχεια μέσω της Αγίου Δημητρίου επέστρεψαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου δίνοντας υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα μέχρι την ανατροπή του νόμου.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη αλλά απέφυγε τις προκλήσεις. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το ΚΚΕ(μ-λ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΚΔΕ, η ΛΑΕ και άλλες αριστερές και αναρχικές συλλογικότητες.







Δεν υπάρχουν σχόλια: