ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
της «Πρωτοβουλίας για την κατάργηση του νόμου 4808/2021 (νόμου Χατζηδάκη)
και για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών»
της «Πρωτοβουλίας για την κατάργηση του νόμου 4808/2021 (νόμου Χατζηδάκη)
και για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών»
Στη συγκέντρωση συμμετείχε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΤΕΕ, ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, το Σωματείο Βιβλίου Χάρτου, η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, η ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, αλλά και δεκάδες συνδικαλιστές, μέλη Σωματείων, εργαζόμενοι και άνεργοι.
Το λόγο στη συγκέντρωση πήραν (με την σειρά που τοποθετήθηκαν) ο Κώστας Αβραμίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, η Μαργαρίτα Κουτσανέλλου, Γενική Γραμματέας Συλλόγου Εργαζόμενων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και εκπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ο Αντώνης Νταλακογιώργος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ο Γιάννης Λούσκας, μέλος της διοίκησης του Συλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής, ο Νίκος Φιλιππόπουλος, μέλος διοίκησης Συλλόγου Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας Υπουργείου Παιδείας, ο Κώστας Ασβεστόπουλος, μισθωτός τεχνικός και μέλος της Ταξικής Πορείας, ο Σωτήρης Παπαδημητρίου, αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λειβαδιάς, εκπρόσωπος της Μαχόμενης Εργατικής Κίνησης και η Ουρανία Σταυρακάκη, από τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών.
Οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν έδωσαν όλες με ξεκάθαρο τρόπο το στίγμα και το σκοπό της συγκέντρωσης της 12ης Φεβρουαρίου, που αφορούσε στον προσανατολισμό του εργατικού κινήματος στο στόχο της αντιπαράθεσης με το νόμο Χατζηδάκη, μέχρι αυτός να ανατραπεί.
Η «Πρωτοβουλία» θα συνεχίσει να λειτουργεί, ώστε να συμβάλλει στη μαζικοποίηση των αντιστάσεων κατά του νόμου 4808/21 και στην διεύρυνση των δυνάμεων που στηρίζουν τον αγώνα για την κατάργηση του 4808/21.
Ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη αποτελεί εργαλείο για τη χαριστική βολή στα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων για την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων από την εργοδοσία με τη συνεργασία του κράτους (νομοθετικής εξουσίας, κυβέρνησης και δικαιοσύνης). Αν ο νόμος δεν ανατραπεί, θα επιβάλλει τους σκληρούς όρους του στο χώρο της εργασίας, και θα αποτελέσει πλήγμα στα εργασιακά δικαιώματα σε ένα δυστοπικό εργασιακό περιβάλλον.
Η συγκέντρωση και πορεία της 12/2 υπήρξε η αφετηρία αυτού του αγώνα που πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την οριστική νίκη δηλαδή την κατάργηση του διαβόητου νόμου Χατζηδάκη.
15/2/2022
Νέα ανοιχτή σύσκεψη της Πρωτοβουλίας: Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022, 12μμ, ΕΚΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου