12 Απριλίου 2022

Ηράκλειο | Εκδήλωση-συζήτηση του ΚΚΕ(μ-λ): Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τα καθήκοντα μας. Παρασκευή 15/4 7μ.μ. στέκι Ζάλο.


    Συνεχίζεται για κοντά δυο μήνες η ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία, δύο μήνες καταστροφή και αιματοχυσία. Οι νεκροί άμαχοι έχουν φτάσει τους 1.480, ενώ οι πρόσφυγες που αναζητούν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες τα 4 εκατομμύρια. Στα πλαίσια της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-Νατο και Ρωσίας μια νέα φάση έχει ανοίξει για τους λαούς, πιο επικίνδυνη, πιο δύσκολη και με μεγαλύτερες εντάσεις.

 Στη χώρα μας όλο και πιο δύσκολοι γίνονται οι όροι ζωής για τον εργαζόμενο λαό. Πέρα από τους κινδύνους που εγκυμονεί εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, ο λαός έχει να αντιμετωπίσει και την συνεχόμενα αυξανόμενη ακρίβεια. Μήνες τώρα καλείτε να πληρώνει όλο και περισσότερο για τα στοιχειώδη έξοδα σε ρεύμα, καύσιμα, σούπερ μαρκετ, με αποτέλεσμα να γίνεται αβάσταχτο το κόστος ζωής. Διανύουμε μια περίοδο που το σύστημα και η κυβέρνηση του θα συνεχίζουν ακόμη πιο άγρια την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα ενώ παράλληλα θα οξύνει και τις συνθήκες φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής (με τελευταίο παράδειγμα την απρόκλητη επίθεση το Σάββατο στην διαδήλωση ενάντια στην παρουσία των Αζόφ). 

Σε αυτή την περίοδο ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία καλούνται να συγκροτήσουν τις δικές τους αντιστάσεις. Χρειάζεται να στήσουν τα δικά τους όργανα παρέμβασης και πάλης, τις δικές τους πρωτοβουλίες, κόντρα σε λογικές ανάθεσης, και κυρίως κόντρα στην λογική της «παντοδυναμίας» του συστήματος.

Οργάνωση Ηρακλείου ΚΚΕ(μ-λ)






Δεν υπάρχουν σχόλια: