07 Απριλίου 2024

Στους δρόμους της Πάτρας εκφράστηκε η αλληλεγγύη στους λαούς που υποφέρουν από την ιμπεριαλιστική θηριωδία

Έπειτα από σύσκεψη οργανώσεων αποφασίστηκε η διοργάνωση αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης με αφορμή τα 75 χρόνια Νατοϊκής βαρβαρότητας το Σάββατο 6/4.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις τις αριστεράς και αναρχικές συλλογικότητες. Η μαζικότητα της συγκέντρωσης (περίπου 200 άτομα) αν και μικρή κατάφερε να αφήσει το στίγμα της στην πόλη.

Από την πλατεία Γεωργίου ξεκίνησε η πορεία την οποία στα μέσα της διαδρομής μέρος της (τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, της ΛΑΕ και της Παρέμβασης) χωρίς συνεννόηση αποφάσισαν να ολοκληρώσουν την διαδρομή τους. Η πορεία συνεχίστηκε από τα υπόλοιπα μπλοκ με συνθήματα ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τα εγκλήματα που γίνονται εις βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Η 75χρονη διαδρομή των φονιάδων του πλανήτη, οι φωτιές που έχουν ανάψει από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς προσφέροντας τα πάντα στους πάτρωνες της και τέλος το μακελειό που λαμβάνει χώρα στην παλαιστινιακή γη είναι ζητήματα που δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα. Το ΚΚΕ(μ-λ) επιμένοντας σε αυτήν την τοποθέτηση συμμετείχε και στήριξε τις πρωτοβουλίες που προέκυψαν από την σύσκεψη των οργανώσεων. Το προηγούμενο διάστημα με αφίσες, προκηρύξεις και πανό προπαγάνδισε την κινητοποίηση του Σαββάτου. Στην πορεία με το διακριτό του μπλοκ και τα συνθήματά του ανέδειξε το ζήτημα του ιμπεριαλισμού, της εξάρτησης της χώρας μας και τους κινδύνους που αυτή μας βάζει. Επιπλέον, φωνάχτηκαν συνθήματα υπέρ του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για απελευθέρωση και έγινε ξεκάθαρη η ανάγκη συνέχισης του δικού μας αγώνα με την ανάπτυξη αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην χώρα μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: