13 Οκτωβρίου 2024

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στη Σάμο


Με την συμμετοχή περίπου 100-120 διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, την Τετάρτη, 9/10, στο Καρλόβασι της Σάμου. Την συγκέντρωση οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Σάμου από κοινού με την επιτροπή ειρήνης ενώ καλούσαν σε αυτή τα εκπαιδευτικά σωματεία του νησιού, το ΚΚΕ(μ-λ) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η εν λόγω κινητοποίηση αποτέλεσε την πρώτη, μετά από σχεδόν ένα χρόνο, που καλεί το ΕΚΣ, χαρακτηριστικό της επιλογής του ΚΚΕ να μην σηκώνει το ζήτημα μέσω των μαζικών φορέων που ελέγχει, παρά να αρκείται σε κομματικές πικετοφορίες που δεν ανοίγουν μαζικά το ζήτημα στα σωματεία και στον λαό του νησιού. Θα έλεγε κανείς πως η επιλογή τους να καλέσουν σε κινητοποίηση προέρχεται απ’ την ολοένα και πιο επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή και την εντεινόμενη ανθρωποσφαγή που διεξάγει το κράτος δολοφόνος κατά του παλαιστινιακού και λιβανέζικου λαού. Δεν ήταν όμως παρά η πίεση που ένιωσαν απέναντι στην πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών στην ΕΛΜΕ Σάμου. Μία πρόταση που τους ανάγκασε να βγάλουν άρον άρον το κάλεσμα μέσω του Εργατικού Κέντρου, καθώς μία συγκέντρωση με την πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ θα ξέφευγε απ’ τον έλεγχο τους. Απ’ τα μικρόφωνα, όπου μίλησαν οι εκπρόσωποι των φορέων που ελέγχει, ακούστηκαν όλες οι πολιτικές υποταγής στο σύστημα που εκπροσωπεί το συγκεκριμένο κόμμα. Τα προδοτικά για τον παλαιστινιακό αγώνα «σύνορα του 67», ο «άξονας» Ρωσίας-Κίνας-Ιράν που στην πραγματικότητα αθωώνει την επικείμενη επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, τα κούφια λόγια περί κλιμάκωσης που συγκαλύπτουν την επιλεγμένη απραγία, όπως βλέπουμε σε πλείστες των περιπτώσεων,με πιο πρόσφατη το θάψιμο του αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της υγείας του των κατοίκων του νησιού κ.ο.κ

Ακόμη κι έτσι, εν μέσω της ανελέητης σφαγής στη Γάζα και τον Λίβανο απ’ τους σιωνιστές δολοφόνους του Ισραήλ αλλά και την μεγαλειώδη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, είναι σημαντικό οποιοδήποτε βήμα μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη μαζικού αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα βάλει φρένο τον πολεμικό όλεθρο που ετοιμάζουν για τις λαϊκές μάζες ολόκληρου του πλανήτη.

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε με δικό του πανό στην διαδήλωση, ενώ από κοινού με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μοίρασε μαζικά το κοινό κάλεσμα των δύο οργανώσεων τις προηγούμενες ημέρες. Το μπλοκ της οργάνωσης, στην πορεία που ακολούθησε, με τα συνθήματά του, διαδήλωσε την καταδίκη των ιμπεριαλιστών και του μαντρόσκυλού τους στην Μέση Ανατολή, την γενοκτονίας που σχεδιασμένα συντελείται, καθώς απότισε και φόρο τιμής στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: