29 Ιουλίου 2019

Ο λαμιώτικος λαός αποχαιρέτισε το σύντροφο Χρήστο Αθανασίου

«Σήμερα αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο αγωνιστή με μεγάλη κοινωνική προσφορά. Το κενό του θα γίνει σύντομα αισθητό στην τοπική κοινωνία». Με αυτά τα λόγια η τοπική κοινωνία της Λαμίας αποχαιρέτισε τον σύντροφο μας Χρήστο Αθανασίου. Σε μια σεμνή τελετή σε μια κατάμεστη αίθουσα που δεν αρκούσε να χωρέσει την κοσμοσυρροή, παραβρέθηκαν φίλοι, συγγενείς, Ρομά, συνάδελφοι, απλοί Λαμιώτες που ήξεραν και εκτιμούσαν τον Χρήστο. Η αιφνίδια απώλειά του ήτανε φυσικό να συγκινήσει έντονα. Άκουγες παντού από το πλήθος κόσμου που ήτανε συγκεντρωμένο, ότι έφυγε ένας καλός άνθρωπος με προσφορά, ένας αγωνιστής. Ιδιαίτερα οι Ρομά, για τα δικαιώματα των οποίων είχε έντονη δράση ο Χρήστος, έδειχναν ιδιαίτερο σεβασμό.

Εκ μέρους της Οργάνωσης του ΚΚΕ(μ-λ), και των συντρόφων του, ο σ. Γιάννης Χατζής εκφώνησε έναν σύντομο επικήδειο λόγο, που αναφέρθηκε στην πορεία του Χρήστο Αθανασίου, στις πολλές συνδικαλιστικές και πολιτικές του δραστηριότητες και ιδιότητες ανά τα χρόνια, αλλά και στη ζεστή προσωπικότητα του. Έδωσε τα συλλυπητήρια όλων των συντρόφων μας προς την οικογένειά του. Ύστερα η λέξη «Αθάνατος» ακούστηκε δυνατά από τα στόματα όλων των παρευρισκόμενων.

Η Οργάνωση μας αποχαιρέτισε έναν πολύτιμο σύντροφο, έναν λαϊκό αγωνιστή, η δράση του οποίου αποτέλεσε δίδαγμα για τη σύνδεση με το λαό. Η μαζική προσέλευση των λαμιωτών στην κηδεία του, ήτανε μια απόδειξη ότι αυτή η σχέση ήταν στέρεη και αμφίδρομη.

Στη μνήμη του συντρόφου, το ΚΚΕ(μ-λ) αντί στεφανιού καταθέτει 100 ευρώ στον Εξωραϊστικό Μορφωτικό Σύλλογο Αγίων Θεοδώρων «Η παλιά Λαμία», όπου ο Χρήστος Αθανασίου ήτανε Πρόεδρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: