15 Φεβρουαρίου 2021

Θεσσαλονίκη| Όλες και όλοι 18/2 στις 13:00, στο Άγαλμα Bενιζέλου! Ο αγώνας για ανατροπή του νόμου Κεραμέως πρέπει να συνεχιστεί!


O ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 18/2 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 13:00 

Πέρασε Πέμπτη (11/2) βράδυ με 166 ψήφους από ΝΔ και Ελληνική Λύση το νομοσχέδιο Κεραμέως – με σημαντική συμβολή του Χρυσοχοΐδη: ένα από τα πιο ταξικά νομοσχέδια που θέτει σε εφαρμογή κατευθύνσεις χρόνων του συστήματος στην εκπαίδευση. Ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης είναι όταν τα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια να μας υποδεχτούν με χουντικού τύπου μέτρα, με μπάτσους, με κάμερες, έλεγχο εισόδου, πειθαρχικά, διαγραφές και όρια φοίτησης.

Εδώ και τέσσερις εβδομάδες οι φοιτητές κατεβαίνουμε στο δρόμο με όλο και μεγαλύτερη μαζικότητα, πλάι σε μαθητές και εκπαιδευτικούς απέναντι στο νομοσχέδιο. Βγαίναμε επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιπαλέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε. Η αστυνομία, με εντολές της κυβέρνησης, επέδειξε απίστευτη αγριότητα, προκειμένου να τρομοκρατηθούμε. Όμως, οι φοιτητές δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια και συνεχίσαμε να αγωνιζόμαστε.

Δεν έλειψαν φωνές εντός του κοινοβουλίου που βρήκαν την «λύση» σε μια κυβερνητική αλλαγή (βλ. ΣΥΡΙΖΑ). Λες και η επίθεση είναι ζήτημα κυβέρνησης και όχι συσχετισμού που διαμορφώνει η πάλη του κινήματος. Λες και αυτά που προωθεί η ΝΔ δεν αποτελούν προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων που κινούνται σύμφωνα με τις οδηγίες ΕΕ και ΟΟΣΑ, στόχους του συστήματος συνολικά. Μια χαρά και ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την επίθεση στα δικαιώματά μας, βάθυνε την εξάρτηση και πέρασε το νόμο Γαβρόγλου που έφερνε την έννοια της «ανταποδοτικότητας» στη φοιτητική μέριμνα, δίδακτρα στα μεταπτυχιακά ως προπομπό των διδάκτρων στα προπτυχιακά, κατάργηση του Ασύλου με το πόρισμα Παρασκευόπουλου και πολλά άλλα.

Το μαθητικό και το φοιτητικό κίνημα, όμως, έχουν καταφέρει στο παρελθόν να ανατρέψουν ψηφισμένο νόμο για την παιδεία που έφερνε μέτρα σαν αυτά που ψηφίστηκαν και τώρα. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν ούτε μπορεί κάποια δύναμη στα πλαίσια του φοιτητικού κινήματος να υποστηρίξει ότι έχει βρει τη «συνταγή». Υπάρχει, όμως, η κατεύθυνση της αναμέτρησης με το σύστημα και η κατεύθυνση του συμβιβασμού. Η πολιτική γραμμή «να μην εφαρμοστεί» στην πράξη ο νόμος, ή αλλιώς «να μείνει στα χαρτιά», είναι η γραμμή της ήττας. Μιας πολιτικής γραμμής που αποδέχεται, πριν ακόμη το προσπαθήσουμε, ότι δεν μπορούμε να ανατρέψουμε το νόμο. Μια άποψη που καλεί τον κάθε σύλλογο ξεχωριστά να μπλοκάρει στην πράξη την εφαρμογή του. Με ποιον τρόπο; «Πιέζοντας» τα τμήματα καθηγητών, τις συγκλήτους και τα πρυτανικά συμβούλια.

Ο αγώνας δε πρέπει να σταματήσει τώρα που το νομοσχέδιο ψηφίστηκε! Οι φοιτητές, μαζί με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και συνολικότερα τον λαό να παλέψουν για την ανατροπή του! Να οργανωθούν στη βάση τους, στις Γενικές τους Συνελεύσεις για την ανατροπή του νόμου, για την αντίσταση ενάντια στην παιδεία των “λίγων και εκλεκτών”!

Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ
 
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: