Πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου και σε εβδομαδιαία βάση οι φοιτητές πανελλαδικά διαδήλωναν κατά χιλιάδες, στο πλάι με μαθητές και εκπαιδευτικούς, δίνοντας μια πρώτη απάντηση σε αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα. Οι κινητοποιήσεις αυτές ήταν πολύ θετικές και ελπιδοφόρες, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη κινηματικά συνθήκη, όπου το σύστημα έχει ορμήσει λυσσαλέα εναντίον του λαού και της νεολαίας.
Η ψήφιση του νόμου Κεραμέως σε καμία περίπτωση δε σημαίνει, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και το σύστημα συνολικότερα κέρδισαν αυτή τη μάχη. Ιστορικά το φοιτητικό κίνημα έχει αποδείξει, ότι μπορεί να ανατρέπει ήδη ψηφισμένα νομοσχέδια και να πετυχαίνει νίκες. Η πολιτική τοποθέτηση που θέλει τον νόμο Κεραμέως «να μείνει στα χαρτιά» ή «να μην εφαρμοστεί» είναι ανεπαρκής και προβληματική. Γιατί αυτή η τοποθέτηση αποδέχεται ότι το φοιτητικό κίνημα ηττήθηκε και δεν μπορεί να δώσει κεντρική πολιτική αντιπαράθεση.
Την Πέμπτη 18/2 πραγματοποιήθηκαν μαζικότατες διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα και την Ξάνθη. Πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα συγκέντρωση με αρκετά λιγότερο κόσμο. Διαδηλώσεις που άφησαν και αφήνουν το πολιτικό στίγμα της ανατροπής του νόμου.
Οι φοιτητές σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση πρέπει να κινητοποιηθούν. Μέσα από τα συλλογικά τους όργανα, μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις, με καταλήψεις και διαδηλώσεις. Να συγκρουστούν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο με τον νόμο Κεραμέως, στον δρόμο. Όχι εγκλωβισμένοι σε κινητοποιήσεις στις πρυτανείες και τα όργανα των καθηγητών.
Για να οικοδομηθεί φοιτητικό κίνημα πρέπει να μπει ξεκάθαρα η κατεύθυνση της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ του νόμου. Το πολιτικό αυτό στίγμα μπορεί να μπει μόνο μέσα από μαζικές και συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών. Είναι κομβικής σημασίας ζήτημα να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις, για να καταφέρουν οι χιλιάδες φοιτητόκοσμου που διαδήλωσαν να πολιτικοποιηθούν και να βρουν πεδίο έκφρασης. Μόνο μέσα στα συλλογικά τους όργανα μπορούν οι φοιτητές να αντιληφθούν τη δύναμή τους και να χτίσουν αγωνιστικές συνειδήσεις.
Για τους παραπάνω λόγους οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούν σε ανοιχτή σύσκεψη φοιτητών και φοιτητικών δυνάμεων την Κυριακή 21/2 στις 12:00 στο Πάντειο. Μέσω της κοινής δράσης με όρους κινήματος και πάλης μπορεί το φοιτητικό κίνημα να τα βάλει με τον νόμο Κεραμέως.
ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΗ
ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου